Пропускане към основното съдържание

Гръцкият премиер пристигна ненадейно в Брюксел

Гръцкият премиер Лукас Пападимос пристигна в Брюксел, където днес ще се проведе среща на финансовите министри от еврозоната съобщи Би Би Си.
Той отпътува от Атина с ден по-рано от първоначално предвиденото.

Но форума ще бъде обсъдено отпускането на нов пакет финансова помощ за Гърция в размер на 130 милиарда евро.

Лидерите на Германия, Италия и Гърция се надяват, че министрите ще успеят да постигнат съгласие за отпускането на средствата, но сред европейските партньори има и много съмнения, че гръцката страна ще може да изпълни всички условия, за да получи спасителния пакет.

По-ранното пристигане на Пападимос в Брюксел породи слухове, че той ще има срещи с високопоставени европейски чиновници преди срещата на финансовите министри.

От администрацията на гръцкия премиера са заявили пред агенция „Асошиейтед прес", че нямат информация за такива срещи на министър-председателя.

Междувременно в Атина избухнаха нови безредици.
Във вечерните часове на неделния ден в центъра на столицата се стигна до сблъсъци между полицията и демонстранти.На площад „Синтагма" протестиращите хвърляха камъни срещу служителите на реда.
Полицията пусна сълзотворен газ, за да овладее безредиците.

В протестната акцията се включиха около 5000 души. Гневът на протестиращите е насочен срещу тежките условия, които Гърция трябва да изпълни, за да получи нова финансова помощ от европейските партньори.

Източник news.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.