Пропускане към основното съдържание

Британският външен министър: Еврозоната трябва да се фокусира върху растежа

Страните от еврозоната трябва да концентрират върху растежа и намаляването на регулациите след понижаването на кредитния рейтинг на няколко държави от блока. Това заяви британския министър на външните работи Уилям Хейг, цитиран от агенция "Франс прес".

Хейг определи решението на рейтинговата агенция Standard &Poor's да понижи кредитния рейтинг на девет от 17-те страни в еврозоната като сериозно. "То подчертава факта, че общата валута е изправена пред проблеми... В Европа, включително и във Великобритания, трябва да удвоим усилията си, за да постигнем растеж", допълни министърът.

За Европа това означава повече споразумения за свободна търговия с останалата част от света, то значи наистина да засилим общия пазар, да премахнем регулациите, които затрудняват бизнеса, подчерта още Хейг.

Според него в интерес на Лондон е еврозоната, най-големият пазар на Великобритания, да се възстанови. "Искаме страните от общата валута да се възстановят. Те могат да го постигнат чрез.. реален курс към растеж. Няма повече време за губене в бюрократични директиви, трябва наистина да наблегнем да свободната търговия", допълни министърът.

Великобритания, която не е член на еврозоната, беше единствената страна, която през декември наложи вето на пакта за засилена фискална дисциплина, предложен от Германия и Франция. Британският премиер Дейвид Камерън защити решението си с аргумента, че предложения пакт не защитава финансовите интереси на Лондонското сити, припомня агенцията.

Източник dnevnik.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.