Пропускане към основното съдържание

22-ма полуфиналисти в битка за BG песен на Eвровизия

22 песни ще се изправят тази вечер една срещу друга, за да спечелият полуфинала в конкурса за българската песен на Евровизия, организиран от БНТ. Водещи са Миленита и Среброто.

Първа полуфинала ще открие Виктория Димитрова, следват Вяра от Star Academy, Тодор Гаджалов – финалистът от шоуто "Гласът на България", победителката от същото шоу Стелияна, Софи Маринова, Маргарита Хранова, Ивайло Колев, Десислава, Цецо – Елвиса и др.

Според предварителните прогнози тази година основните фаворити ще са представителките на попфолка Десислава и Софи Маринова.

Изпълнителите ще бъдат оценявани, както от Академията, така и чрез SMS-и. Зрителите ще могат да гласуват в рамките на 20 минути, веднага след като приключи изпълнението и на последната песен. От един телефон ще може да се гласува само с по един SMS.

По регламент песента, която събере най-много зрителски гласове, ще се класира за финала. Академията също ще избере своята песен фаворит.

Останалите десет песни се класират, като 50 на 50 от оценката се формира от вота на Академията и зрителите. Така на финала, който ще е през февруари, ще се явят само 12 песни.


Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.