Пропускане към основното съдържание

Искат да ми затворят устата!

Президентът: Отидохме твърде далеч в огрубяването
 
 
 "Вчера не се състоя конституционен дебат по искането за ипийчмънт", обяви в брифинг, излъчван по БНТ, президентът Георги Първанов.
По думите му мотивите са внесени от една антипрезидентска коалиция.
"Искат да ограничат президентското говорене, политическата територия на президентската институция. Отидохме твърде далеч в огрубяването на политическия речник", допълни той.
"Няма да приема обезличаване на президентската институция и свеждането й само до чисто протоколен характер. Българският президент няма да бъде церемониалмайстор", категоричен бе Георги Първанов.
По думите му това, което обединява ГЕРБ, Атака, Синята коалиция и РЗС, е агресията, злобата срещу него.
"Политическото говорене на представители на правителството отиде твърде далеч", каза той.
Той припомни, че е обявил своята департизация още като е поел поста.
"Не съм се клел във вярност на партийни форуми", заяви той. "Старал съм се да бъда президент не само на тези, които се ме избрали, а и на противниците си", допълни държавният глава.
Той нарече силно преувеличени слуховете, че е архитект на Тройната коалиция.
"Независимо от това, което се случи вчера, президентската институция ще остане стабилен фактор в държавата. Тези, които очакват, че аз ще се радикализирам, явно не ме познават", заяви още президентът.
Президентът коментира още, че е очевидна немощта на премиера да се справи с кризата.
"Управляващият екип излъчва противоречиви сигнали, отдавна не е имало правителство, което така често да сменя правилата", каза Първанов.
"Стабилността е много важна за антикризисната политика. Хората трябва да знаят какво им предстои, за да направят собствените си антикризисни мерки", допълни той.
Държавният глава коментира и кризисните мерки на кабинета "Борисов".
"Прекалено оптимистично, да не кажа бодрячески, звучаха изказванията на вицепремиера Симеон Дянков. Някои от мерките бяха прокризисни, а и сега имам подобно усещане, защото вниманието продължава да се поставя върху фискалната цел независимо от динамиката на ситуацията", посочи президентът.

"Другото ми опасение, е че това са краткосрочен тип мерки, може би няма да е далеч времето – лятото или началото на есента, да се търси нов пакет антикризисни мерки, още по-дълбоки", допълни още Георги Първанов.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.