Пропускане към основното съдържание

Бойко Борисов: Вървим към предсрочни избори!

Кого да чакам в кризата? Първанов ли, запита премиерът

Снимка: БГНЕС

"Казах го веднъж и пак ще го повторя – ако президентът връчи оставка, и правителството ще си подаде оставката. И отиваме на избори, хората да решат кой по-добре ще се справи с кризата".
Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод неуспелия опит за импийчмънт на президента в сряда.
Борисов добави: "Само че вече какво да чакаме, кого да чакаме? Аз в случая ги питам как да компенсирам дупката в бюджета и тези заробени пари в енергийни проекти? Станишев и Първанов, който навремето бабува на тройната коалиция, това трябва да ми кажат. БСП ни разиграва с партията на Янев, нали те я направиха, нали Овчаров така каза – днес ни подкрепят за импийчмънт, утре – не. С толкова подкрепа, с това наследство от предишното правителство, в такава криза аз съм дотук. Отиваме на избори час по-скоро и хората да решават кой ще управлява, на кой му трябва мнозинство да измъкне България от блатото.
Запитан как вижда участието на Първанов при извънредни избори, премиерът намекна, че президентът готви свой политически проект.
Днес Георги Първанов ще присъства на среща на членовете на Националния инициативен комитет, който издигна кандидатурата му за президент през 2006 г.
Срещата е от 11 часа в зала "Мати" на НДК, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
В 13 часа в залата за пресконференции на "Дондуков" 2 държавният глава ще даде пресконференция за медиите.
Очаква се президентът да коментира неуспелия опит за импийчмънт и да обяви членовете на изпълнителния съвет на бъдещия му политически проект.
Информационните агенции разпространиха и част от имената на членовете на Националния инициативен комитет. Сред тях са писателят Антон Дончев, проф. Стефан Данаилов и Аня Пенчева.
Също така преди малко информационните агенции не разпространиха и нито ред от написаното по-горе, тъй като текстът е съобразен с календарната дата и нагласите в българското общество в ранните часове на първия ден на април.
Казано с други думи – Честит Първи април!

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.