Пропускане към основното съдържание

ОТОМАН пропадна. Събраха се 100 тийнейджъра и Юзеиров с фес

Тотален цирк се разигра в Шумен

Али Юзеиров се появи с фес. Снимка: БГНЕС

Навръх Разпети петък братя Юзеирови не успяха да учредят партия ОТОМАН в Шумен. 
Необходимите за целта поне 500 души не успяха да се съберат. 
В града дойдоха не повече от 100 човека, повечето от които – непълнолетни и малолетни, които обясняваха, че са там за концерт на Софи Маринова.
Попитани от журналисти за партията, събралите се „симпатизанти“ чистосърдечно признаха, че не знаят нищо за нея и че нямат представа, че Юзеирови стоят зад ОТОМАН.
Самите братя Юзеирови обявиха, че полиция е спирала автобуси в няколко шуменски села. По думите им, в автобусите имало поддръжници на "Обединение за толерантност, отговорност, морал и алтернативен напредък” /ОТОМАН/, приготвили се да дойдат за учредяването в Шумен.
Полицията обаче отрече обвинението и обясни, че няма правомощия да ги спира. 
Братята заявиха, че до седмица все пак ще учредят партията, но на друго място, за което няма да казват на медиите. 
Появата на Али Юзеиров с фес на главата разгневи появилите се на мероприятието активисти на ВМРО и „Атака“. Наложи се полицията да направи стена между активистите и двамата братя. 
Напрежението продължи да расте и при поднасянето на венци на паметника на генерал Каварналиев, в което решиха да се включат и Юзеирови, съпровождани от двама техни чернокожи приятели – от Конго и Гвинея, които носеха венеца. 
Процесията им предизвика гнева на „Атака“ и ВМРО, имаше и скандирания „Долу, фесовете“. Юзеирови все пак успяха да стигнат до паметника и да се помолят – по типично турски маниер, с вдигнати нагоре длани. 
„След 20 години, колкото и да ви се струва невероятно, българи и малцинства ще бъдем 50 на 50 в държавата. И тогава ще искаме Търговище да си върне турското име, обяви Али Юзеиров.
На събирането прозвуча и турският химн „Чеддин деде“, както и „Джелем, джелем“. 
Събралите се „поддръжници“ пък се оплакаха, че обещаният им пищен обяд всъщност се оказал сандвич с кренвирш и чаша безалкохолно. 
Пред журналисти те обясниха още веднъж, че са дошли за обявения концерт на Софи Маринова, която също се появи на събитието с цел да „подкрепи двамата братя“. 

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.