Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от май 27, 2012

Галеви се изпариха с паричната си гаранция от 100 бона

Дупнишките бизнесмени Братя Галеви освен че се изпариха, вместо да излежават присъдите си в затвора, са си прибрали и паричната гаранция от 100 хил. лева – по 50 бона за всеки от тях.

Борисов: Който пуши в заведение, е простак!

"Този, който пуши в заведение, е простак." Това заяви премиерът Бойко Борисов в Мадан по повод пълната забрана за димене на закрито, която влиза в сила днес, пише "Труд". Глобата за първо нарушение е от 300 до 500 лв.

Индианците с еврейски гени

Северноамериканските индианци имат генетични признаци за родство с европейските евреи.

Взривиха банкомат в “Надежда“

Банкомат е бил взривен тази нощ в столичния квартал “Надежда“-6. Сигналът за бомбата е подаден около 3.20 от охранителна фирма. Банкоматът е монтиран на магазин от търговска верига.

Депутатите хвърлят цигарите в името на закона

Депутатите от различни парламентарни групи смятат да се съобразяват със забраната за тютюнопушене, която влиза в сила от днес. Някои ще прибегнат до електронни цигари, а други виждат в това добър шанс да намалят пушенето, показа анкета на БТА.

МВР с акция "Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!"

МВР стартира мащабна акция на пътя под надслов „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!”, съобщиха от вътрешното министерство.

ЦРУ донасяло за престъпното минало на Бойко Борисов

В депешите от американското посолство, уличаващи Борисов като участник в престъпни схеми, се появява източник с псевдонима СИМО. Журналистическо разследване в Германия сега разкрива, че зад този псевдоним се крие ЦРУ.

От утре 650 инспектори стартират акция "Дим"

Около 650 инспектори ще проверяват от утре дали забраната за тютюнопушене се спазва. При нужда ще им помагат и полицаи.

Секс без ангажименти

Ако има нещо, което мъжете винаги се чудят, то това би било защо жените не могат да участват продължително в чисто сексуална връзка, без да преминават през емоционалната фаза. „Рано или късно всяка жена иска да имаме по-дълбоки отношения, независимо, че сме се разбрали за нещата още в началото!", оплакват се мъже, които е чувстват измамени от поредната жена, която не е успява да раздели секса от чувствата си.

И хлад, и дъжд, и жега - от 10 до 36 градуса през юни

Най-ниските температури през юни ще са между 10 и 15 градуса, а най-високите - между 31 и 36, съобщи Марияна Попова - синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

Заловиха гаджета, грабили възрастни софиянки

24-годишна бургазлийка и нейното гадже от от монтанското с. Дондуково попаднаха в ареста след серия грабежи над възрастни жени в столицата. Двойката, която живее на семейни начала, са били вече регистрирани в полицията за кражби.

Топ сеизмолог: Земетресението в Перник е феномен в световен мащаб

Механизмът на земното разкъсване при земетресението от 22 май в Перник с магнитуд от 5,8 по Рихтер е изключително феноменален в световен мащаб. То е станало много бавно и по една много силно наклонена плоскост, коментира пред  БТА доц. Емил Ботев - ръководител на департамента по "Сеизмология" в Националния институт по геофизика, геодезия и география при БАН.

Управляващите дали 541 обещания, изпълнили засега 11%

Родните политици са най-щедри на обещания за пътно строителство и магистрали, сочи проучване на Фондация "14 януари", което представи дадените и реализирани обещания на управляващите през изминалите почти 3 години от мандата им.

България излиза от черния списък за прекомерен дефицит, но не е готова за еврозоната

Европейската комисия препоръча изключването на България и Германия от списък на страните, изправени пред заплахата от санкции, след като и двете държави върнаха дефицитите си под определения от ЕК праг, предаде БГНЕС.

България пречи на "златния век на газа"

Разпределението на силите на световния енергиен пазар ще се промени: газът ще измести петрола и въглищата, а САЩ – Русия и Близкия Изток, смятат от МАЕ. Агенцията има лоша новина за "Газпром", цените на природния газ в Европа ще се понижат с 18% до 2035 г., пише "Ведомости", цитиран от БГНЕС.

Засякоха най-злия и сложен компютърен вирус

Експерти по компютърната сигурност засякоха вирус, който може да се окаже най-сложният зловреден софтуер.

17 са вече жертвите на труса в Италия

Италианските спасители са открили тялото на последния човек, който се водеше за изчезнал при силното земетресение, разтърсило вчера областта Емилия-Романя. Така жертвите станаха 17, съобщи телевизия  Sky TG 24.

Борисов разпореди: Спешни ремонти още следващата седмица!

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил още следващата седмица да започне процедурата за ремонт на застрашените мостове, пътни съоръжения и виадукти основно по двете магистрали „Тракия” и „Хемус“, за което правителството отпусна 43 млн. лева. 

12-годишната Кристина е новият талант на България

Дали за продуцентите на шоуто, дали за зрителите, у нас талантът се измерва най-вече като гласови възможности.

Москва: Категорично сме против интервенция в Сирия

Русия обяви, че Съветът за сигурност на ООН не трябва да обмисля нови мерки за разрешаване на кризата в Сирия и че ще блокира всеки опит за провеждане на военна интервенция, съобщи агенция Интерфакс, цитирана от Ройтерс.

Трусове и в НС – за медения месец на Ангел Найденов и за бедствието "БСП"

Най-голямото бедствие в страната през последните 20 години не е земетресението в Перник и всички останали, а безотговорното, безхаберно управление на БСП. Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов от парламентарната трибуна. 

Съдът напълно оправда Христо Ковачки за данъчни измами

Бизнесменът Христо Ковачки е напълно оправдан по обвинението за данъчни престъпления, с които е ощетил бюджета с 16.7 милиона лева. Това реши Софийският апелативен съд (САС), който разгледа делото на втора инстанция, съобщи "Правен свят".

Пет стъпки към оцеляване при земетресение

Днешното поредно земетресение в Италия, както и вторичните трусове в България след нощта на 22 май продължават да всяват паника у хората, особено у тези, които живеят близо до Перник.

Нов български филм през септември

Нов български филм ще зарадва родната публика през септемрви. Това е гангстерската комедия „Пистолет, куфар и три смърдящи варела” на режисьора Георги Костов. Заглавието,а и самата атмосфера на филма е вдъхновено от продукцията на Гай Ричи „Две димящи дула” („Lock, Stock and Two Smoking Barrells“).

Цялостен одит за лекарствата

Предложението Сметната палата да извърши цялостен одит по разходване на финансови средства за централни доставки на лекарства ще обсъждат депутатите през новата пленарна седмица от днес до 1 юни.

Профилната снимка говори за културата ни

Проучване доказа, че изборът на профилна снимка в социалните мрежи зависи от културата ни. Хората от различни краища на света избират различни начини да представят себе си в мрежата.

Половината фирми трудно намират персонал

Половината (51%) от българските работодатели срещат трудности при намиране на персонал за ключови позиции в своите фирми. Това показва Седмото годишно изследване на Manpower България, свързано с недостига на таланти (Talent Shortage survey).

Пореден вторичен трус в Пернишко

Нов вторичен трус от 3.2 по скалата на Рихтер беше усетен в Пернишко,  съобщиха от Националния институт по геофизика, геодезия и география на БАН. Земетресението е станало в 8.36 часа.

Откриха жива жена, стояла 12 часа под разавалини в Италия

16-души са загинали, а един се води в неизвестност  при вчерашното земетресение с магнитуд 5,8 в северната италианска област Емилия-Романя, предаде ДПА, като се позова на източници от спасителните служби. Асошиейтед прес пък съобщава, че жертвите са 17.

Екочиновници с яки бонуси

Министерството на околната среда и водите неправомерно са раздадени 50 825 лв. бонуси за контрол на концесиите, става ясно от доклад на Сметната палата, информира „Труд”. Той е направен след проверка на приходите и разходите от тази дейност във ведомството на Нона Караджова в периода 2009 - 2010 г.

Ганчев за шефа на НАП: Ще го изкормя!

"Ще го изкормя, ще го удуша със собствените му черва".  Така шефът на „Литекс” Гриша Ганчев е изригнал по адрес на шефа на НАП Красимир Стефанов, съобщава „24 часа”.

15 убити, 7 изчезнали, 200 ранени след труса в Италия

Петнайсет души са загинали, седмина са изчезнали, около 200 са ранени и към 8000 души са останали без покрив след днешното земетресение с магнитуд 5,8 в северната италианска област Емилия-Романя, съобщи държавният секретар на правителството Антонио Катрикала пред парламента в Рим, цитиран от ДПА.

Борисов бори Доган с рейтингови агенции

В нямането си какво да каже, Ахмед Доган говори да етнически противоречия и сравнява нашето управление с това на Жан Виденов, заяви премиерът Бойко Борисов.

Човек от службите изнесъл информацията за Брендо

“Служител от структурите на МВР и Държавната агенция за национална сигурност, който вече не е в системата, ще бъде разследван заради изтичане на информация към структурите на Брендо”.

Ново силно земетресение разтърси Италия

Ново силно земетресение разтърси Североизточна Италия. По информация на Европейския сеизмологичен център трусът в 13.55 часа бълг. време е бил с магнитуд 5,3 по Рихтер. По данни пък на Националния сеизмологичен институт на САЩ земният трус е бил с магнитуд 5,6 по Рихтер, с епицентър на около 49 км северозападно от Болоня.

България ще изгони посланика на Сирия

България ще изгони временно управляващия посланик на Сирия в България Салах Сукар до часове, съобщиха за dnevnik.bg източници от Министерство на външните работи.

10 са вече жертвите от труса в Италия*

Броят на жертвите при земетресението в Италия достигна 10 души, съобщи Ройтерс. Засега официално е потвърдена смъртта на осем души. Трима убити има в Сан Феличе дел Панаро при срутване на фабрика, двама - в Мирандола, един в Конкордия и още един във Финале, съобщи началникът на карабинерите в Модена Салваторе Яницото. Според него енорийският свещеник на Роверето ди Нови е издъхнал, но още не е ясно дали смъртта му е в резултат на неразположение или срутване на сграда.

3: ДА ОБЯВИМ ВОЙНА НА БИТОВАТА ПРЕСТЪПНОСТ

Противодействие ТРЕТО Докога ще чакаме някой да НИ защити от битовата престъпност? Защо не се съобразяваме с такива общовалидни поговорки като „помогни си сам, за да ти помогне и Господ!!!

Разтърсващи кадри от новите трусове в Италия

Ново земетресение разтърси Италия тази сутрин. По последни данни 8 души са загинали. Епицентърът е бил в Емилия-Романя - областта, която преди десет дни вече пострада при земетресение, взело шест жертви и накарало няколко хиляди хора да напуснат домовете си. Източник dnes.bg

Има загинали при земетресението в Италия*

Осем души са загинали при земетресението тази сутрин в Северна Италия, съобщи Ройтерс, като се позова на източник от Червения кръст.

Енергийният регулатор очаква до 9% поскъпване на тока от 1 юли

Електроенергията за битови абонати ще поскъпне между 3.8 на сто и 9 на сто от 1 юли, без да са включени добавките в цената, показват първите анализи на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), които бяха публикувани в понеделник.

Ново силно земетресение в Италия със сила 5,8 по Рихтер

Силно земетресение беше усетено в Северна Италия само седмица след силния трус, при който загинаха седем души, съобщават световните агенции.

3.9 по Рихтер разтърси Пернишко

Нов трус усетиха перничани. Разтревожени жители се обадиха в редакцията на news.bg. Трусът беше усетен и в София.

27 000 фирми у нас хлопнали кепенците за 3 месеца

В резултат на недалновидна политика само за последните 3 месеца у нас са закрити 56 хиляди работни места и 27 хиляди малки и средни предприятия. Това каза изпълнителният председател на Българската стопанска камара Божидар Данев на среща на Управителния съвет на камарата с икономическия министър Делян Добрев.

Борисов отвърна: Доган е в паника

Лидерът на ДПС Ахмед Доган е в паника и не може да сдържа нервите си. Така премиерът Бойко Борисов коментира поредица от изказвания на Сокола из страната. 

Вместо бюлетини с кебапчета, на избори онлайн

Рок ветеранката Милена Славова ще комбинира музикалната сцена с политическата. Тя е съпредседател на инициативен комитет, който започна подписка за национален референдум за гласуване на изборите през следващата година през интернет.

Ще ремонтират два моста на "Тракия" и "Хемус"

До една седмица трябва да започне укрепването на два моста на автомагистралите "Тракия" и "Хемус", заяви министър-председателят Бойко Борисов след проверката на моста на пътен възел Церово на АМ "Тракия".

Решението за омбудсмана - шокова кастрация за кучетата

"За кучетата - шокова кастрация." Това предлага в интервю за "Труд" омбудсманът Константин Пенчев. "В България има модерен европейски Закон за защита на животните, който обаче не се прилага. А проблемът с кучетата е национален, въпреки че законът възлага на общините да се справят с него. За да се реши въпросът, подходът трябва да е следният - вземаш, кастрираш, обезпаразитяваш и връщаш на същото място. Защото е доказано, че ако не върнеш кучето на същото място или го убиеш, просто се появяват други на негово място”, смята Пенчев.

Закриват "Набуко" в края на юни?

Подкрепеният от Европейската комисия проект за изграждане на газопровод от Каспийско море и Централна Азия към източната граница на ЕС, заобикалящ руската територия, може да бъде окончателно отменен от края на юни тази година. Това съобщиха днес от бизнес средите в Лондон, цитирани от ИТАР-ТАСС.

Проучване: Работещите роми в България са над два пъти повече от тези във Франция

Работещите роми в България са над два пъти повече, отколкото заетите във Франция, показа проучване на Агенцията на Европейския съюз за основните права. То е първа стъпка към преодоляването на острата липса на данни за социално-икономическото положение на ромите в ЕС, съобщиха от агенцията.

Great Wall готви 20 модела до 2015 г.

Един от водещите китайски производители – Great Wall, част от чиито модели се сглобяват в завода край Ловеч, планира сериозна модернизация на своята гама. Азиатците са си поставили за цел до 2015 г. да пуснат на пазара още 20 нови модела, в това число и първият си електромобил.

30 души закопчани по "Кокаиновите крале"

30-души, между които и Евелин Банев-Брендо, са арестувани при операция “Кокаиновите крале“, обяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.