Пропускане към основното съдържание

Борисов: Който пуши в заведение, е простак!

Борисов: Който пуши в заведение, е простак!
"Този, който пуши в заведение, е простак." Това заяви премиерът Бойко Борисов в Мадан по повод пълната забрана за димене на закрито, която влиза в сила днес, пише "Труд". Глобата за първо нарушение е от 300 до 500 лв.



Депутатите ще пушат на жълтите павета вместо в пушалнята в парламента. "Народните представители са първите, които трябва да демонстрират спазване на закона. Те ще трябва да пушат на тротоарите, на паветата или в градинките около парламента", каза шефката на здравната комисия Даниела Дариткова (ГЕРБ). Най-вероятно пушалнята в парламента ще бъде затворена днес, но дали депутатите ще спазват забраната, предстои да се види.

Сръбският наркобос Сретен Йосич е бил в топли отношения с депутата от БСП Кирил Добрев и ексдепутата Младен Червеняков, твърди на първа страница "24 часа". Международният мафиот искал да финансира партията и да вкара в парламента подсъдимия за серия от убийства Петър Стоянов-Сумиста. Това се чу вчера в съда в Шумен по делото "Килърите". Със специално разузнавателно средство е записан разговор между основния свидетел срещу бандата Боян Джамалов и шефа на антитерористите в ГДБОП Валентин Цоновски.

"Старите динозаври са минало, сега ловим "бели якички", е заглавието над интервю в "Преса" с градският прокурор на София Николай Кокинов. "Конвенционалната престъпност в оня й вид - с бухалките, с анцузите, с големите организации от рода на "Фирмата" - отшумя. Винаги ще има по-малки групи, които се занимават с такъв тип дейност. Те обаче, нямат време да се окопаят, да съберат мощ и финансов ресурс. Те лесно могат да бъдат разбити", казва Кокинов.

Според челото на "Труд" България губи 70 млн. евро от Европа за изграждане на сероочистващи инсталации на 5-и и 6-ти блок в ТЕЦ "Марица-изток 2". "ЕК реши да замрази 36 милиона европейско финансиране за проекта", каза говорителят по регионалното развитие Тон ван Лиероп. От тях 7 млн. евро са изплатени авансово и трябва да ги върнем. Отделно Европейската банка за възстановяване и развитие е спряла заем от 34 млн. евро за същия проект. Санкцията идва след разследване на ОЛАФ по оплакване на френската компания "Алстром" за търга през 2008 г. В него за победител е избран китайско-италиански консорциум, използвал незаконно технология на френската фирма, която останала втора.

Продажбата на имоти и моторни превозни средства ще са възможни само при платени здравни вноски, реши здравната комисия в парламента, приемайки на първо четене промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, подчертава "Сега". За целта продавачът ще трябва да предостави удостоверение от НАП, че не дължи здравни вноски. Целта е да се повиши събираемостта на осигуровките.

Няма да има резки скокове на данъците в София. Това обещава в интервю за "24 часа" Елен Герджиков, председател на Столичния общински съвет. "Данъчните зони не са актуализирани от 1998 г., а София се е променила коренно. Много квартали вече са различни като инфраструктура, обслужване и т.н. Затова ще има съответствие между общия устройствен план на града и зоните. Границите им ще съвпадат с естествени делители като реки, жп линии и булеварди, а данъците ще нарастват плавно от периферията към центъра. Между зоните няма да има резки скокове", твърди Герджиков.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.