Пропускане към основното съдържание

Има загинали при земетресението в Италия*

Осем души са загинали при земетресението тази сутрин в Северна Италия
Осем души са загинали при земетресението тази сутрин в Северна Италия, съобщи Ройтерс, като се позова на източник от Червения кръст.

По-рано италианската агенция АДЖИ съобщи за шестима загинали.
Италианските власти не са потвърдили официално броя на жертвите. Земетресението е било с магнитуд 5,7 по Рихтер.
Епицентърът на регистрирания към 7 часа по Гринуич /10 часа бълг. време/ трус в Италия е бил в Емилия-Романя - областта, която преди десет дни вече пострада при земетресение, взело шест жертви и накарало няколко хиляди хора да напуснат домовете си.
Земетресението тази сутрин е било усетено в централна част на Северна Италия - от Болцано близо до границата с Австрия до Милано, в Болоня, а също в Тоскана - Флоренция и Пиза, където офис сградите са били евакуирани като предпазна мярка.
Последваха нови трусове в Северна Италия – от 11,25 часа българско време до 11.47 часа Европейският сеизмологичен център регистрира четири труса с магнитуд от 3.4 до 4.7 по Рихтер.

Според телевизия Скай някои изоставени сгради, полуразрушени при труса миналата седмица, са рухнали.
Още по темата
Според агенция Ройтерс, която се позовава на Геофизичния институт на САЩ, първият трус е бил със сила 5,8, епицентърът му е бил на 40 км северно от Болоня и на 60 км източно от Парма, а огнището му - на дълбочина към 9,6 км.

* Информацията е актуализирана в 12,47 часа. 

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.