Пропускане към основното съдържание

Комбинациите за Калфин са излишни. На ход са хората

"Няма коалиции вече, оттук нататък нито една комбинация между партии не може да избере държавния глава, оттук нататък са избирателите", обяви кандидатът за президент на БСП Ивайло Калфин, който отива на балотаж с кандидата на ГЕРБ Росен Плевнелиев.



Той обаче подчерта, че все пак партиите са важни - да има поддръжка от тяхна страна.

"Аз ще потърся останалите кандидати и партии, които биха могли да ми дадат поддръжка. Ще се обърна към всички, които искат независима президентска институция", заяви той пред bTV.

Калфин изрази учудване, че независимият кандидат

Меглена Кунева, която остана на трето място в надпреварата, се въздържа да посочи на избирателите си за кого да гласуват на втория тур.

"Искам още веднъж да я поздравя – подвиг е да накараш половин милион избиратели, извън политическите партии, да гласуват за теб. Очевидно е, че тя постигна едни много добър успех. Аз ще разчитам на логиката, която имаше в цялата кампания", коментира още той.

По думите му е необходим разговор за бъдещето на президентската институция – "няма дясно, ляво, партийни пристрастия и коалиции. Имам всички основания да се обърна към избиратателите", заяви той. Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.