Пропускане към основното съдържание

Не подкрепям никого, тръшна се Кунева

Меглена Кунева, която остана трета на първия тур на президентските избори, отново подчерта, че няма да подкрепи нито един от двамата кандидати, които ще се борят за поста на балотажа в неделя.



Според нея спекулациите на кого ще удари рамо на втория тур продължават. Кунева призова манипулациите около това да спрат.

„Не бихме могли да заявим подкрепа за нито един от кандидатите – нито кандидата за трети президентски мандат на БСП, нито кандидата за абсолютна власт на Бойко Борисов", се посочва в съобщение на Кунева и нейното вице Любомир Христов.

Според тях опитите да се вменява на българските граждани как да гласуват са неуважение към интелигентността и способността им сами да избират.

„След като се опровергаха всички теории за връзки с ГЕРБ, с Георги Първанов, с БСП, с ДПС и т.н., сега наред са също толкова измислени теории за нови проекти и финансово-интелектуални кръгове“, се посочва в позиция на щаба на Кунева.

„Доказахме, че за нас няма втори план, че няма скрити лица, че имаме напълно публична организация и финансиране. Затова ни подкрепиха половин милион българи. Не се опитвайте да изкривите техния глас“, апелират хората на Кунева.

За да не влияе на втория тур, тя обещава да даде цялостната си оценка за проведените избори през следващата седмица.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.