Пропускане към основното съдържание

Обама: Смъртта на Кадафи е силно послание към диктаторите

Смъртта на сваления либийски лидер Муамар Кадафи след залавянето му миналата седмица е силно послание към диктаторите. Това заяви в интервю по телевизия Ен Би Си президентът на САЩ Барак Обама, цитиран от Франс прес.


"Кадафи е човек, който в продължение на 40 години тероризираше страната си и поддържаше тероризма.

По време на Арабската пролет той имаше възможност да отслаби хватката си върху властта и да осъществи мирен преход към демокрация", отбеляза Обама в предаването на Джей Лено по телевизията.

Ние му дадохме широко поле да се възползва от тази възможност, но той не го направи. Ясно е, че не ни се иска да виждаме някой да свършва по този начин, но смятам, че това е въздействащо послание за диктаторите по цял свят, че хората искат да бъдат свободни, а водачите им са длъжни да зачитат техните общочовешки стремежи, добави Обама.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.