Пропускане към основното съдържание

Да откриеш, че детето ти не е твое. След 12 години

12 години след раждането на дъщеря им родители разбират, че това не е биологичното им дете. Шокиращото откритие станало съвсем случайно, пише chelyabinsk.ru.

Жителката на руския град Копейск Юлия Беляева подала иск срещу бившия си съпруг – Алексей, за издръжка на дъщеря им. Мъжът обаче поискал да бъде назначена ДНК експертиза, тъй като момиченцето, което има тъмни очи и коса, никак не приличало на него.

Тестът потвърдил съмненията му, но се оказало, че и Юлия не е биологична майка на дъщеря си – Ирина.

Тогава Юлия си спомнила, че когато раждала дъщеря си, в родилната зала имало друга жена, която също родила момиченце. Тя се обръща към прокуратурата с молба да се намерят лекарката и акушерката, приели раждането на съдбовния 17 декември 1998 г.

Поради давност обаче виновните не може да бъдат подведени под отговорност. Въпреки това следователят намира семейството, което отглежда биологичната дъщеря на Юлия – Аня.

Бащата Наймат Искандеров, който вече имал четири момичета и междувременно се разделил с жена си, не искал да приеме истината и отсякъл: “Аня е моя дъщеря и точка“. Но видяната от него снимка на другото момиченце – Ирина, не му давала покой.

Два дни по-късно той се свързал с Юлия. Мъжът отишъл на срещата с цветя, жест на признателност към жената, която е отгледала и възпитала биологичната му дъщеря.

Така четиримата родители провели ДНК анализ и било установено, че Ирина е биологична дъщеря на Наймат и бившата му жена Елена, а Аня е дете на Юлия и бившия й съпруг Алексей.

Преди две седмици Юлия и Наймат запознали Ирина и Аня, които са родени с 15 минути разлика. Момичетата веднага се харесали. Юлия иска да вземе Аня, но Наймат не смята да дава дъщеря си, която обича като свое кръвно дете.

Междувременно родителите съдят родилния дом, където е станала грешката, за нанесени морални вреди.

Те искат да бъдат обезщетени с 5 млн. рубли. На 3 октомври ще се проведе първото заседание по заплетеното дело.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.