Пропускане към основното съдържание

Приятел на убития Ангел: Друг го блъсна с буса!?

Шофьорът на буса, прегазил 19-годишния Ангел Петров, вероятно е подменен, твърди Петър Георгиев, един от приятелите на убитото момче. Въпреки твърдението на МВР шефа, че версията за подмяна е невероятна, Петър твърди обратното.

"Вярвате ли, че някой ще блъсне човек, ще иде до Турция да се укрие и после като разбере, че го търсят, ще се върне?!", риторично пита той.

18-годишното момче смята, че Кирил Рашков е нарочил задържания Симеон Йосифов да понесе вина за убийството, за да излезе чист от ситуацията.

Във фаталната нощ Петър отишъл пред къщата на Кирил Рашков, за да търси сметка за жестокото убийство, но тогава е бил блъснат от близки на ромския барон. В момента момчето лежи с тежки травми в пловдивска болница.

Младежът не е пряк свидетел на убийството на Ангел, но смята, че нароченият за шофьор на буса убиец не е истинският извършител на престъплението.

"Рашков не е глупав, не случайно толкова време управлява такава империя", каза Петър Георгиев пред Dnes.bg.

Младежът твърди още, че внуците на Цар Киро никога не са уважавали Ангел и затова се е стигнало до умишленото му убийство.

"Не можеха да понесат, че Ангел не прекланя глава пред тях, те парадираха със скъпите си коли и властта на фамилията им", разказа от болничното си легло Петър Георгиев.

Според прокуратурата обаче доказателствата са категорични, че именно Симеон Йосифов е шофирал в момента на убийството.

"Абсурдно е да се твърди, че шофьорът е подменен, тъй като всички свидетелски разкази, включително показанията на подсъдимия, уличават Йосифов като извършител на престъплението", коментира говорителят на Окръжната прокуратура Галин Гавраилов.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.