Пропускане към основното съдържание

Румен Петков: МВР обслужва организираната престъпност

Веществените доказателства от СРС-тата се подготвят за 5-6 месеца и тогава се внасят в прокуратурата, а нормалното е това да става в рамките на 2-3 дни. МВР обслужва организираната престъпност с това бавене на системата, защото по този начин те правят невъзможно използването на веществените доказателства, заяви бившият вътрешен министър и настоящ депутат от Коалиция за България Румен Петков по бТВ тази сутрин, предаде КРОСС.

Той беше категоричен, че има филтриране на информацията от СРС-тата, което за него е престъпление по служба. Ако шефът на Агенция „Митници" Ваньо Танов е подслушван 5 месеца и за този период са пратени само 30 справки на прокуратурата, това означава че СРС-тата са предумишлено използвани само от вътрешния министър Цветан Цветанов, настоя Румен Петков.

Според него няма как прокуратурата да не се интересува от разговор между шефа на митниците и финансовия министър, в който Танов обвинява Цветанов, че покровителствата контрабандата.

Тази арогантност, на която сме свидетели през последните месеци, удря държавата, защото СРС-тата вече са дискредитирани. 49 на сто от делата, при които са приложени СРС-та са завършили с оправдателни присъди.

Това означава, че СРС-тата се ползват за набиране на лична информация и целта е да се всее страх, коментира още Петков.

Той заяви, че е убеден, че СРС-тата от Танов са унищожени от МВР преди да стигне „рехавата информация до прокуратурата".

Не може вътрешният министър да не знае, че се подслушва шефа на митниците, абсурдно е служителите да не са му докладвали, аз съм убеден, че решението за филтрирането на информацията не е на служителите, заяви Петков. По думите му той познава част от служителите, но отказа да назове имена с мотива, че може да бъдат уволнени.

Ако обществото иска да създаде чувство за сигурност за собствените си граждани и за европейските ни партньори, трябва да има предсрочни избори, настоя още социалистът.

Източник actualno.com

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.