Пропускане към основното съдържание

Борисов искан повече от Кристалина за президент

11,8% от българите искат премиера Бойко Борисов да бъде следващият президент на страната, сочи изследване на Центъра за анализи и маркетинг, направено през март.

През април пък е направено изследване в София, според което 12,5% от столичани са посочили премиера за президент.

На второ място е Кристалина Георгиева с 10,2% подкрепа в страната и 6,2% в София, а на трето място се нарежда Меглена Кунева с доверие 4% в страната и 2,5% в София.

Сергей Станишев е подходящ за президент според 2,7% от анкетираните в страната и 5% от столичани. Волен Сидеров получава подкрепа от 2,2% в страната и 3,7% в София, Ивайло Калфин – 2,9% в страната и 3,2% в София.

МВР шефът Цветан Цветанов е подходящ за президент само за 1,9% от анкетираните в страната и за 3% от столичани.
54,4% от българите в страната са заявили, че ще гласуват категорично на президентските избори. В София намерение за гласуване са изразили 48,1%.

Ако днес има президентски избори, 25,1 на сто от българите биха подкрепили  кандидатпрезидентска двойка на ГЕРБ, а за БСП биха гласували 14,1%, показват данните от месец март. 

От политиците Кристалина Георгиева е с най-високо доверие – 55,2 на сто сред софиянци. На второ място по доверие е Бойко Борисов – 45 на сто за София, а на трето – Йорданка Фандъкова – 42,5 на сто от столичани й вярват. 

Цветан Цветанов е на четвърто място – 37,6 процента от софиянци му имат доверие. Президентът Георги Първанов е седми по доверие сред столичани – 26,7 процента, след него е председателят на парламента Цецка Цачева – 25,3 на сто.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.