Пропускане към основното съдържание

Дъщеря на Бен Ладен потвърди смъртта му

12-годишна дъщеря на Осама бен Ладен твърди, че е видяла как баща й е бил убит от американски войници, пишат пакистански вестници, цитирани от ДПА.

Вестник "Дон" съобщава, че неназованото момиче казало на служители на пакистанското разузнаване, че е станало свидетел на убийството на баща си Бен Ладен. Не се посочват обаче подробности за убийството и престрелката с американските войници, преди Бен Ладен да бъде застрелян, отбелязва ДПА.

Дъщерята на Бен Ладен е единственият човек, потвърдил смъртта на лидера на „Ал Кайда“ след изявлението на американския президент Барак Обама, че американски военни са убили мозъка на атентатите от 11 септември при операция в Аботабад, на 60 км североизточно от столицата Исламабад.

Друг всекидневник - "Нюз", също цитира официални източници, според които дъщерята на Бен Ладен е станала свидетел на смъртта на баща си.

"Дъщерята на Бен Ладен потвърди, че баща й е бил заловен жив и застрелян от специалните части на САЩ през първите няколко минути от среднощната операция", пише изданието.
Това твърдение противоречи на американското уверение, че американските морски пехотинци са се опитали да заловят жив Бен Ладен, но са го убили, след като той оказал съпротива, отбелязва агенцията.

"Дон" съобщава също, че в къщата имало 17 или 18 души по време на нападението и че американските войници отвели един от синовете на Бен Ладен заедно с трупа му.
Външното министерство на Пакистан обяви във вторник, че всички, които са заловени в комплекса, в това число деца, ще получат съответните грижи и ще бъдат предадени на родните си страни, посочва БТА.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.