Пропускане към основното съдържание

"Гражданска отговорност" вече ще се плаща накуп

Стикери в застраховането вече няма да има, а "Гражданска отговорност" вече ще се плаща на един транш при сключването й, предвиждат приети от правителството промени в Кодекса за застраховането.
Това съобщи финансовият министър Симеон Дянков след днешното заседание на правителството.
Дянков не отговори на въпрос какво ще стане, ако водачите нямат средства и изобщо се откажат да сключват задължителната застраховка.
Той каза, че експерти на МВР са направили анализи, които са били представени на оперативно заседание, и че вярва на свършеното от тях.
Според приетите изменения се отменя изискването върху автомобилите да бъдат поставяни знаци и стикери за застрахователи.
Чрез промяната се цели прозрачност в отношенията между собствениците на автомобили и застрахователите.
Неспазването на забраната ще се наказва с глоба от 50 лв.
Санкцията за застрахователите при първо нарушение е от 30 000 до 60 000 лв., а при второ – от 60 000 до 120 000 лв.
Контролът по спазването на новото изискване се възлага на МВР и Комисията за финансов надзор.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.