Пропускане към основното съдържание

Закопчаха седмина, отмъкнали цигари за над 1 млн. лв.

Седмина мъже са задържани за кражба на 560 мастербокса цигари, извършена преди месец във Варна, съобщи МВР.

Тогава маскирани нападнали охранител, пазач и шофьор на складова база и след като ги привели в безпомощно състояние, необезпокоявано натоварили 560-те мастербокса в автомобил и избягали.

Според експерти стойността на откраднатите цигари възлизала на над един милион лева.

В хода на разследването криминалистите от София и Варна влезли в следите на извършителите и открили и превозното средство, с което са превозени цигарите – камион МАН.

Седмината мъже са арестувани на 30 април в столицата – всички те са с криминално минало. 

По-късно при претърсване на склад в столичния кв. „Суха река” разследващите са намерели 558 мастербокса с различни видове цигари, обект на престъплението.

Задържаните мъже са конвоирани до Варна. Задържани са за 72 часа и предстои наблюдаващият прокурор да поиска да им бъдат наложени постоянни мерки за неотклонение. 

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.