Пропускане към основното съдържание

Делтасток става първият чуждестранен брокер – маркет мейкър на борсата за фючърси и деривати SIBEX в Румъния

Компанията откри клон в Букурещ още през 2007 г. и сега планира разширяване на дейността си в страната.

Букурещ, Румъния (27 август 2012) – Делтасток, водеща компания в онлайн търговията с валута и договори за разлики, беше приета на регулирания пазар за деривативни финансови инструменти, управляван от румънската борса за фючърси и деривати SIBEX. Компанията също така ще бъде първият маркет-мейкър допуснат до пазара на SIBEX. Целта на Делтасток е да предоставя услуги като маркет-мейкър на румънските инвеститори, използвайки опита си, придобит през последните 14 години, предлагайки широка гама финансови услуги на извънборсовия (OTC - Over the Counter) пазар.
„Делтасток е първият чуждестранен инвестиционен посредник, който става маркет-мейкър на SIBEX. Това решение е естествено продължение на нашата дейност в Румъния от 2007 г. насам, когато бяхме първият чуждестранен брокер, който отвори офис на местния пазар“, каза Николай Недков - изпълнителен директор на Делтасток. „Уверени сме в потенциала на капиталовия пазар в Румъния и вярваме, че апетитът на местните инвеститори към търговията с деривати ще продължава да расте през следващите години. В началото ще фокусираме дейността си върху котирането на WTI петролни фючърси. Също така, в близко бъдеще планираме да увеличим броя на финансовите инструменти, предлагани от Делтасток, като в момента работим заедно със SIBEX за постигане на тази цел. Вярваме, че нашият опит в търговията с деривати ще бъде полезен за пазара. Надяваме се също така да допринесем за увеличаване на пазарната ликвидност и да предоставим по-добри условия за търговия на всички участници.“
Борсата за деривати SIBEX (Sibiu Stock Exchange) е основана през 1994 г. и е лидер на пазара на борсово търгувани деривати в Румъния. Лицензирана е от Румънската комисия за ценни книжа (National Securities Commission - CNVM) и предлага на своите клиенти търговия с фючърси, опции, както и ДЗР върху валута, индекси и акции.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.