Пропускане към основното съдържание

Акциите на Samsung падат след загубата на делото с Apple

Акциите на Samsung падат след загубата на делото с Apple

Корейският производител на смартфони Samsung загуби делото, което Apple заведе през юни. Съдът в Калифорния стигна до решението, че Samsung е нарушил шест патента на  производителя на iPhone и постанови обезщетение в размер на един милиард долара.
За всяко устройство с операционна система, базирана на Android, корейската компания ще дължи такса на американския си конкурент. Тя ще бъде в размер на 5 долара. Според статистически данни продажбите на Samsung в САЩ заемат 15% от всичките телефони, пуснати за продажба в цял свят.
Като последствие акциите на Samsung паднаха драстично. В търговията с акции Samsung загуби 12 млрд. долара, като стойността на акциите падна до 1000 долара. Най-страшното последствие може да бъде забраната за продажба на мобилни продукти, които са в нарушение на патента на Apple. Победителят в делото спечели преднина от 1.5% за книжата си на фондовата борса. Финалното решение на съда донесе дивиденти на конкурентната компания Nokia, допринасяйки за поскъпването на акциите им с цели 8.35%.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.