Пропускане към основното съдържание

Топло време за сезона ни очаква днес

Топло време за сезона ни очаква днес
Почти пролетни температури се очакват днес, става ясно от прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.


Облачността над страната ще бъде променлива и след обяд на отделни места, главно в северозападните райони ще превали слаб дъжд.

Преди обяд в равнините видимостта ще бъде намалена от мъгла, като подобрение ще настъпи около обяд. Вятърът ще се ориентира от запад и в Дунавската равнина временно ще се усили до умерен. Максимални температури между ще са между 7° и 12°, в София - около 8°.

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца - слабо ще се понижи.

Над планините ще има променлива облачност. Вятърът ще се ориентира от запад и ще отслабне до умерен. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра - около 2°.

Над Черноморието ще има променлива облачност. Максимални температури ще са 10°-12°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В петък облачността ще е разкъсана до слънчево време, по-късно през деня ще се увеличи. Минималните температури ще са от минус 4° в северозападните райони до 5-6 в югоизточните; максималните също ще са в широк интервал - от 2 до 12°. През нощта от североизток с усилване на вятъра ще започне да нахлува студен въздух.

На места ще превали слабо дъжд и сняг. В събота ще превалява сняг, в южните равнинни райони и по Черноморието - дъжд и сняг, но от север преваляванията ще спират, а облачността ще се разкъсва. Ще духа умерен, в Източна България - силен вятър от североизток, който още през нощта ще отслабне и ще стихне. Температурите ще се понижат, по-чувствително дневните.

В неделя и понеделник ще е предимно слънчево, но сравнително студено. В новогодишната нощ ще преобладава ясно и тихо време, температурите около полунощ ще са между минус 5 и 0°.

Много слънчеви часове ще има и през първите дни на Новата година.

Източник news.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.