Пропускане към основното съдържание

Жестоко убийство на възрастна жена

Жестоко убийство на възрастна жена
Двама непълнотелетни младежи – на 16 и 17 години, са задържани за убийството на 78-годишна жена от село Змейово. Жертвата е била задушена с постелка и удряна по глава с дървен сап.


56-годишната дъщеря на убитата подала вчера сигнал в полицията в Стара Загора за изчезването на майка й от дома й. След като служителите на реда се включили в издирването, в постройка в близост до къщата е открита убита възрастната жена.

На местопроизшествието е извършен щателен оглед, а трупът е откаран за аутопсия в Катедра "Съдебна медицина" - Стара Загора.

След работа по "горещи следи" служителите от криминална полиция установили извършителя на деянието – криминално проявен 17-годишен от с. Змеево. Срещу него до момента са заведени 8 заявителски материала за кражби и един за противозаконно отнемане на МПС.

При едно от задържанията си в следствения арест 17-годишният младеж направил опит за бягство, като се опитал да прокопае преградната стена. Момчено е с наложена мярка “пробация”.

Полицията е установила, че в убийството на възрастната жена е помагал и 16-годишно момче от Стара Загора, което също е задържан за срок от едно денонощие.

В хода на разследването е установено, че 17-годишният се е опитвал да склони и друго лице за извършване на убийството.

По първоначални данни престъплението е извършено с цел грабеж, като от възрастната жена са взети два мобилни телефона и DVD Player. Вещите са намерени и иззети.

Момчетата са задържани за срок от едно денонощие и предстои да им бъдат повдигнати обвинения срещу тях. Работата по образуваното в сектор "Криминалана полиция" при ОДМВР – Стара Загора досъдебното производство продължава.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.