Пропускане към основното съдържание

Този мандат Южна България, в следващия - Северна

Този мандат Южна България, в следващия - Северна
Премиерът Бойко Борисов, в компанията на министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова, прерязаха лентата на рехабилитиран път, който свързва Добричка област с румънската граница.
Ремонтираният участък е с дължина 3,6 км и минава през село Росица. Той е част от пътя Генерал Тошево – Росица- границата с Румъния.

Тук не е правен ремонт от 32 години, приключихме го за 10 дни, похвали се Павлова. Новото трасе е финансирано от републиканския бюджет, като за ремонтните дейности са отишли 1,3 млн. лв.

Борисов пък се съгласи със Сергей Станишев, че хората могат да избират между ГЕРБ и Тройната коалиция.

Ние предлагаме пътища, магистрали, пречиствателни станции, жп линии, спортни зали – всичко е видимо. Ние предлагаме финансова стабилност и всичко, което до момента сме постигнали – изборът е на хората, каза Борисов, цитиран от Фокус.

Премиерът допълни, че през следващия мандат правителството има амбицията да направи за Северна България това, което бе направено за Южна по отношение на пътищата и магистралите.

Предстои разширение на пътя Русе – Шумен и ремонт на пътя Белокопитово – Варна.

Развълнуван от ремонтирания участък човек пък благодари на премиера като използва обръщението "другарю".

„Другар е хубаво обръщение, лошо е, когато стане титла”, каза с чувство за хумор Борисов

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.