Пропускане към основното съдържание

Брюксел свали доверието си от ГЕРБ, скочи Станишев

ГЕРБ е изгубила европейската подкрепа
ГЕРБ е изгубила европейската подкрепа. Следващият доклад за напредъка на България по правосъдие и вътрешни работи ще бъде, след като приключи този мандат. Това означава само едно – доверието в ГЕРБ в Европа е свалено, чакат се изборите и се чака промяна, за да може нещо реално да се свърши в тази посока. Това каза от парламентарната трибуна лидерът на БСП Сергей Станишев.


Българските граждани плащат всеки ден сметката за това, че при това управление монополизацията в икономиката, облагодетелстването на близки икономически кръгове и техните интереси и корупцията станаха истинска държавна политика, посочи Станишев.

Соцлидерът припомни, че това управление си е поставило за цел страната ни да влезе в Шенгенското пространство през март 2011 г.

„В продължение на три години управляващите от ГЕРБ заявяваха, че всичко е наред, че това е водещ приоритет на държавата и лично на министър-председателя, естествено и на министъра на вътрешните работи, и че всички сигнали и притеснения са безоснователни, защото ние си вършим работата, преборена е организираната престъпност, корупцията, има доверие в България и оставаше по едно време, близо преди две години, една стена да се измаже с боя, за да бъдем в Шенген. Е да, ама не“, продължи Станишев.

„Поради некомпетентността, развихрянето на контрабандата, организираната престъпност и несправянето с корупцията за първи път членството ни в Шенген беше обвързано с резултатите от проверките в механизма за правосъдие и вътрешни работи. Това не беше допускано от предишното правителство, защото са две различни теми. Само че сега се случи", изреди той.

Лидерът на БСП припомни, че членството на България в Шенген е било приоритет на цели четири председателства на ЕС.

„Явно и сега няма да се случи, защото въпросът изобщо е свален като несвоевременен и като въпрос, по който няма съгласие“, констатира той.

Станишев отбеляза още, че ден преди последния доклад на ЕК вицепремиерът Цветанов е обявил, че са разбити 660 организирани престъпни групи.

„Смях в залата. Защото на следващия ден ЕК каза, че има 12 големи организирани престъпни групи, които имат оборот близо 2 млрд. лв. годишно и очевидно функционират необезпокоявани и с покровителство“, допълни още Сергей Станишев.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.