Пропускане към основното съдържание

Убит е Кирил Кирилов, един от "Наглите"

стрелба Варна
Кирил Кирилов с прякор Шкафа, един от групата за отвличания, известна като "Наглите", е убит тази нощ в столичния квартал “Младост”.

Стрелбата е станала пред бл. 353. Първоначално Кирилов, който е бил нападнат, се е опитал да избяга, но е бил ранен в крака.

Така е настигнат пред входа, в който живее. След това по него е стреляно седем-осем пъти, като три или четири от куршумите са попадали в тялото му.

В момента се извършва втори оглед на мястото на убийството в столичния кв. „Младост”, съобщиха от СДВР.

Сигналът е получен на тел. 112 в 21.58 часа снощи. Подаден е от жената, с която простреляният живеел на семейни начала.
Кирил Кирилов “е един от първите, задържани по операция „Наглите” във връзка с отвличанията. Сигналът за убийството му е получен в 7 РПУ около 21.58 ч. По наши данни вероятно стрелбата е станала около 21.45 ч. – 21.50 ч. Убитият е бил жив може би някъде до 22.05 часа”, каза Иво Спиридонов, зам.-началник на СДВР.

Кирил Кирилов е подсъдим с още няколко души за извършени отвличания. Пледоариите на първа инстанция по делото започнаха в петък, очаква се присъда на 2 април.
В понеделник финалните пледоарии по мегапроцеса „Наглите” продължават. След като в петък прокуратурата поиска общо 153 години затвор за деветимата подсъдими, трябва да стане ясно какво наказание смятат за справедливо жертвите на групата за отвличания.
Шкафа е арестуван при операция „Наглите” 2. Той се е включил в бандата по-късно и е участвал в похищенията на бизнесмена Киро Киров и студента Румен Гунински. Шкафа е сочен като един от хората, които пряко са отвличали жертвите и са ги конвоирали до къщата, която бандата за отвличания е държала до Вакарел.
Кирил Кирилов е вече осъждан за грабежи. Смятан е за близък на един от лидерите на групата „Наглите” Прокопи Прокопиев – Културиста. В началото на миналата година съдът промени наложената мярка „задържане под стража” на Киро Шкафа в подписка, тъй като тя се дублирала с излежавана по същото време от него присъда във Врачанския затвор.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.