Пропускане към основното съдържание

Здравният министър иска суперкомисия за лекарствата

Под заглавие на първа страница "Новият здравен министър иска суперкомисия за лекарствата" "Сега" съобщава за новата идея на Десислава Атанасова.


Вчера тя поиска специализирана администрация, подобна на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране, да се занимава с цените и нивата на реимбурсиране на медикаменти, плащани с публични средства.

Освен това Атанасова смята да започне преговори за намаляване на надценките, които слагат аптеките и търговците на едро. Ежедневникът коментира, че тази идея вече е била отхвърляна, защото няма как да проработи на практика.

Според челото на "Стандарт" нова измама източва държавната хазна. Фалшиви уволнения ощетяват бюджета, докато финансовият министър Симеон Дянков се чуди как да върже двата края. Фирми съкращават фиктивно работниците си, а те се регистрират в трудовата борса. Така получават обезщетение от НОИ, което е 60 на сто от заплатата, на която са били осигурявани.

В същото време те си ходят на работа и вземат на ръка останалите 40 процента или повече от възнаграждението.

На първа страница "24 часа" съобщава за друга измама: 600 млн. на всеки 3 млрд. лева планиран приход от ДДС не влизат в хазната или пък излизат от нея като неправомерно върнат данък. Според говорителя на легия "Антимафия" Петър Якимов годишно загубите за бюджета са 1,5 млрд. лв.

Европейската комисия замисля увеличение на акцизите за алкохола, съобщава на първа страница "Преса". Това ще вдигне цената на спиртните напитки.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.