Пропускане към основното съдържание

Българите без бензин заради нивомерите, сопна се Станишев

От БСП обявиха, че поставянето на нивомери на бензиностанциите няма да доведе до желания ефект и до значителни постъпления в бюджета.

"Вместо това ще има масирано фалиране и закриване на малки и средни бензиностанции, които не могат да си позволят разхода да ги поставят", отчете лидерът на БСП Сергей Станишев след среща с бизнесмени от бранша.

Подобна мрачна прогноза направиха преди седмица и от сдружението на собствениците на малки бензиностанции, който прогнозираха, че 2000 бензиностанции ще затворят, защото нямат средства, за да поставят нивомери на обектите си.
Станишев отбеляза днес, че разходът за поставяне на нивомерите е между 15 хиляди и 18 хиляди лева.

"Това ще доведе до нарастване на безработицата с няколко хиляди души и оставане на голяма част от българските граждани без достъп до зареждане на бензин", посочи червеният лидер.

По думите му в 57 общини няма нито една бензиностанция на шестте големи вериги, а в 84 общини има само по една.

Той отчете още, че от 2010 г. всички бензиностанции са свързани онлайн с НАП, но не вижда сериозни резултати от тези усилия.

БСП ще инициира изслушване на министъра на финансите Симеон Дянков в парламентарната комисия по бюджет и финанси и ще отправи парламентарен въпрос към него по темата.

При нагласа в другите парламентарни групи можем да внесем и законови промени за удължаване на срока за поставяне на нивомерите, посочи Станишев.

Дойчин Лазаров, собственик на няколко малки бензиностанции, каза, че сроковете са къси, а трябва да инвестира 40 000 лева. Той заяви, че от бранша се надяват на диалог, за да се намери правилното решение за всички страни.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.