Пропускане към основното съдържание

Президент и премиер на хорото за Гинес

Куп популярни звезди от спорта и шоубизнеса подкрепиха Елица Тодорова в начинанието й да постави рекорд с най-голямото българско хоро.

Световната рекордьорка и шефка на БОК Стефка Костадинова, Ивет Лалова, Армен Назарян, Йордан Йовчев, Александра Жекова, Благой Георгиев, Нешка Робева, Георги Иванов - Гонзо, Илиана Раева, Цвети Пиронкова, Тити Папазов, както и естрадните легенди Лили Иванова, Васил Найденов са сред първите които поздравиха и покрепиха Елица за обединяващото родно хоро.

Певицата успя да привлече за каузата и голяма част от държавниците, като в желаещите да се хванат са и първите мъже в страната президентът Росен Плевнелиев и премиерът Бойко Борисов.

Амбицията е хорото да събере 50 000 души, сред участниците ще бъдат още танцовите състави от страната хор „Елица“ Варна, Златна Тракия от Хасково, Варненски Слвей, Хоро Сливен, Козлодуй и Велико Търново, в начинанието ще се включат и чужденци от Южна Корея, Англия, Америка, Русия, Белгия и Гърция. Своята благословия и подкрепа са изразили и от Българската православна църква.

Всеки който желае да участва може да се регистрира до края на януари в сайта Horo2012.com.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.