Пропускане към основното съдържание

Дизайнер на Mercedes и Volvo ще прави Лада

От 1 октомври руската АвтоВАЗ ще има нов главен дизайнер –  англичанинът Стив Матин, работил преди това за Mercedes и Volvo.

"Срещнах Матин на изложението в Женева преди няколко месеца", призна президентът на АвтоВАЗ Игор Комаров.
"Считам, че наемането на дизайнер от световна класа ще изиграе основна роля в бъдещото развитие на най-голямата автомобилна компания в Русия. Нашият екип вече е в състояние да реализира амбициозните цели, които поставят акционерите", допълни той.

Стив Матин е роден в Англия на 29 октомври 1964 година. След като се дипломира в университета в Ковънтри, през 1987 г., той започва да работи за DaimlerChrysler.

Там под негово ръководство е създаден А-Class, като дизайнерът, носител на наградата "Дизайнер на годината" на сп. Autocar, е участвал и в разработването на модели като S-Class, SL-Class, ML-Class и GL-Class.
|
От 2005 до 2009 г. Матин отговаря за дизайна на Volvo, където ръководи проектите на моделите XC60 и S60.
"Надявам се, че работата ми с екипа на АвтоВАЗ ще ми даде възможност да направя дизайна една от основните ценности на марката LADA. Първата ни стъпка – откриване на дизайнерско студио на АвтоВАЗ в Москва през есента", отбеляза Матин по повод новото си назначение. 

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.