Пропускане към основното съдържание

Алексей Петров: „Ако бях излъгал, сега щях да бъда проспериращ бизнесмен”

Петров предложил пари на Диков, защото не бил дама да го води на ресторант

Петров предложил пари на Диков, защото не бил дама да го води на ресторант
Борисов бореше терористичните актове с дюнери, а не с партниране и резултатът е терористичният акт в Бургас, заяви бившата барета Алексей Петров пред bTV.


Той поясни, че ексвътрешният министър Цветан Цветанов бъркал партньорството и защитата на националния интерес с предателството: „Няма партниране, когато няма наднационален риск – тероризъм. Аз съм партнирал перфектно – по мое време нямаше тероризъм”.

Алексей Петров призна, че е предложил пари на журналиста Сашо Диков. Изразих му благодарност и му казах: Сашо, аз мога да направя за теб каквото ти кажеш, не си дама да те заведа на ресторант, но включително мога и да ти дам някакви пари в знак на благодарност, обясни Петров. По думите му Диков бил единственият журналист, който го защитавал, докато бил в ареста. Сашо Диков преди време оповестил предложението на Петров публично, за да се дистанцира от него.

Алексей Петров огласи и друга „интересна информация” - през лятото на 2010 г., когато са го притискали по делото „Октопод“, е споделил, че прокурорът Светлозар Костов го е карал да лъже, че Сергей Станишев му е разпореждал да подслушва журналисти. „Ако бях излъгал, сега щях да бъда проспериращ бизнесмен”, каза той.
Петров се възползва от правото си на отговор на твърдението на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, че е бил назначен в ДАНС от Сергей Станишев, заради което страната изгубила доверието на евроатлантическите партньори.

„Не ме е назначавал нито Станишев, нито Костов. На 14 години влязох в системата на МВР в Пазарджик, заради качествата си отидох в Специализирания отряд за борба с тероризъм. През 2008 избрах, осветен от Румен Петков, да отида в ДАНС, защото Петко Сертов поиска”, обясни „израстването си от нулата” Петров.

Относно срещата между него и бившия земеделски министър, който отговаря по три обвинения, той обясни, че Мирослав Найденов го е търсил като консултант, който да го посъветва как да се „отърве от хватката около него”.

Разговорът между тях бил през лятото на 2011 година след появата на информацията, че Найденов е бил подслушван.

Миналата седмица бившата барета каза, че по време на разговора между двамата бившият член на кабинета „Борисов”, срещу когото се води разследване за корупция, принуда и служебна злоупотреба, усещал притеснението на министъра, че върши някои неща под натиск.

Актуалният скандал с незаконните подслушвания, за които от БСП твърдят, че са поръчвани от Цветан Цветанов, Алексей Петров коментира като ситуация с предизвестен изход. „Цветанов има шест апартамента с неясен произход на парите. Прокурор Роман Василев скри този неясен източник, щом е неясен, тези пари са изпрани. Твърдението трябваше да докаже Роман Василев. Той трябва да докаже и дали има незаконни подслушвания в МВР. Какъв ще бъде резултатът с подслушването според вас – същият като с шестте апартамента”, попита и си отговори сам Петров.

Той отговори и на твърденията на Гриша Ганчев пред bTV, че е бил „поръчан”, а изпълнителят трябвало да бъде именно бившата барета. „През 2008 се чухме по телефона и той ми каза: „При мен има един луд, който твърди, че искаш да ме убиваш”. Аз му отговорих: „Щом е луд знаеш Карлуково е наблизо, оправяй се”, разказа Петров.

Амбициите си да се върне отново в службите Петров обясни с „много добрия” си резултат от предишните избори, които били фалшифицирани – нещо, което било ясно за цяла Европа. „Резултатът ми беше толкова, колкото Бойко Борисов ми определи – под 1%”. Бившата барета каза още, че ще подкрепи листи и програми, а не регистрации, визирайки партии и коалиции.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.