Пропускане към основното съдържание

Станишев стартира кампанията на БСП с древен ритуал

БСП тръгва на избори от Перперикон

БСП тръгва на избори от Перперикон
С вино и огън БСП тръгва на избори от Перперикон. Тракийски жрици ще пресъздадат за соцлидера Сергей Станишев гадателския ритуал, с който в древността се е славел Скалният град, пише "Стандарт".


150 комсомолци очакват шефа на "Позитано" в светилището. Край каменния олтар в останките от царския дворец социалисти ще влязат в ролята на жреци на бог Дионис. По височината на пламъците те ще предричат резултатите от изборите.

Това разказал за вестника лидерът на червените в Кърджали и водач на местната листа Милко Багдасаров. Хората му са категорични, че огнената им прогноза за изборите ще е по-точна от тази на социолозите.

Шоуто на Перперикон е специално за старта на кампанията на Станишев. Обиколката му в страната тръгва тази сутрин от Стара Загора, където соцлидерът е първи в листата на БСП. По-късно през деня Станишев отива в Кърджали и се качва на Перперикон. Социалистите са направили връзка между откритата в светилището древна петолъчка с излизащи от нея слънчеви лъчи и символа на червените. "Петолъчката на Перперикон свидетелства за най-древния клуб на социалистите, а ние ще представим там една от най-младите листи в страната", похвали се Багдасаров.

Официалният старт на червената агитация е на 13 април в столичния Южен парк. Там БСП разпъва 31 шатри, колкото са избирателните райони. Кампанията ще бъде открита като митинг с политически речи, след което ще има хепънинг. Кметът на Калофер Румен Стоянов, втори в листата на БСП за Пловдив-област, ще свири на гайда. Градоначалникът е признат майстор на фолклорния инструмент и е сред остриетата на БСП за бъдещия парламент.

Междувременно вчера Станишев остро критикува решението на ЦИК да не разкрива кода на софтуера, който ще брои изборните резултати. Решението е взето с гласовете на ГЕРБ, "Атака" и НДСВ и говори за страх от резултатите, заяви Станишев. Той добави, че БСП вече има подкрепата на 6 ключови военни организации заради стратегията на червените да върнат социалните права на военнослужещите. При срещата на соцлидера с КРИБ стана ясно, че ръководството й подкрепя платформата на БСП за "Дигитална България" и електронното правителство.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.