Пропускане към основното съдържание

Вежди Рашидов: Обществото не може да бъде малтретирано с атентата срещу Доган

Вече ми се повръща от този атентат срещу Доган.
"Вече ми се повръща от този атентат срещу Доган. Сутрин ставам с Доган, вечер лягам с Доган. Стига вече. Някой да си свърши работата. Имайте малко милост. Обществото не може да бъде малтретирано с такова нещо." Това заяви министърът на културата Вежди Рашидов пред Нова телевизия.


Рашидов определи почетния председател на ДПС като експертен политик.

„Той е винаги там, където има много пари”, посочи министърът, като допълни, че му е писнало да гледа как години наред всичко се върти около фигурата на Сокола.

„Всяко управление и коалиция мина през него под знака на етническата толерантност. Аз се грижа за интеграцията на малцинствата. Аз работя за етниеския мир и разбирам нещата така. И българинът и турчинът може да е глупак. Идиотът си е идиот и няма знаение от кой етнос е”, отсече Рашидов.

Министърът бе категоричен, че няма как да стане лидер на етническа партия.

„Цял живот живея от страната на гражданското общество и работя на свободна практика. За първи път се хванах на работа извън ателието, коментира поста си на министър на културата Вежди Рашидов.

Той отново не пропусна да коментира обвинението от страна на Волен Сидеров, че е бил турски шпионин.

„Ядосан съм. Не съм се отказал да му търся сметка дори и в съда за тази клевета”, зяви Рашидов. Министърът допълни още, че лош или добър, той ще остане лоялен на ГЕРБ до изборите, защото такъв е бил договора му с премиера. „Аз съм стиснал ръката му”, заяви министърът на културата.

Той обаче бе категоричен, че не желае да влиза в „политически разпри”. И за пореден път напомни, че не е имал намерение да става министър, но все пак се надява да е бил полезен в качеството си на такъв.

Рашидов отново напомни, че трябва да бъде изграден голям паметник на хан Аспарух, пред който всички българи да могат да се поклонят.
„Той обаче трябва да бъде един-единствен. Рискуваме да девалвираме имената и на Левски и Ботев, ако продължават да се виждат на всеки ъгъл”, каза още Рашидов.

Той отбеляза, че не желае да бъде кръстник на „българския Лувър”, обществото трябва да реши, но подкрепя предложението името да е „Кристо”.

В интервюто министърът на културата сподели, че според него народът не е виновен за чалгаризацията на обществото. „Народът е пластелин в ръцете на майстора. Чалгата се намърда в луфт, който се отвори. В тази празна ниша се намърдаха и мутрите”, категоричен е Рашидов.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.