Пропускане към основното съдържание

Станишев се запритесни за наследството на ГЕРБ

председателят на БСП Сергей Станишев
Наследството на Бойко Борисов ще е тежко – опразнена хазна, разнебитена държава, смазан малък и среден бизнес, заяви председателят на БСП Сергей Станишев.
Думите му са заигравка с постоянните коментари на премиера Бойко Борисов за лошото наследство на тройната коалиция, в което Станишев беше премиер.

Днес червеният лидер обясни, че правителството на Борисов е похарчило на вересия 6 млрд. лв. „До 5 млрд. е новият дълг, който ще вземе ГЕРБ, а значителна част от фискалния резерв до края на мандата ще бъде изхарчена”, отбеляза Станишев.
От около година насам председателят на БСП изразява притесненията си, че ГЕРБ са изхарчили фискалния резерв, останал им от предишния кабинет.
По думите му днес малкият и среден бизнес са на колене.
„Те са смазани от рекет от държавата. Следствието е - огромна безработица, много натрупани проблеми”, добави председателят на БСП.
Станишев изтъкна още, че ГЕРБ хвърлят на общините масово задължения, без да ги осигурят финансово. „Трябва да има балансирана политика към всяко едно село, всеки един град, всяка една община и към това ще се върнем след изборите”, каза още Сергей Станишев.
Той подчерта, че ГЕРБ ще построи 2,5-3 пъти по-малко регионални пътища в сравнение с предишното правителство.
Днес цял ден премиерът и Станишев си разменят остри реплики за работата на двете правителства – сегашното и предишното.
Честно казано, Бойко Борисов не ме интересува вече какво говори, заяви Станишев Станишев. По-рано днес пък министър-председателят заяви, че е забранил да му говорят за червения лидер
„Когато Бойко Борисов не се справя, той пак вади някакви причини от миналото. 100 години управлявала БСП – според него това е причината да не може да договори повече пари от Европейския съюз. Да му направим кратък курс по модерна българска история”, предложи Станишев, цитиран от ”Фокус”.
По-рано днес Борисов заяви, че състоянието на България е лошо заради ”100-годишното управление на БКП”.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.