Пропускане към основното съдържание

Времето днес ще е нетипично топло, със силни ветрове и дъждове

Прогноза за времето днес
Днес времето над страната ще бъде динамично. Почти през целия ден в Централна и Източна България ще духа пулсиращ южен вятър, със скорост на моменти до 20 м/сек. На места максималните температури ще достигнат 20°-22°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Агенция "Фокус".


Валежи в централната част от страната се очакват след обяд, а в източните райони едва вечерта. По-значителни сумарни количества на валежа се очакват в планинската част на Южна България, където ще има и гръмотевици. В Западна България ще завали още преди обяд. След обяд вятърът ще се ориентира от запад и с него за кратко ще проникне по-хладен въздух. Максималните температури там ще са 10°-14°.

Ветровито време по Черноморието. Вятърът ще е южен, пулсиращ, на моменти над 20 м/сек. Облачността ще е променлива, ще се вплътни едва привечер, а през нощта ще завали. Максимални температури до 16°-18°. Вълнението на морето ще е умерено 3-4 бала.

Най-динамично ще бъде времето в планините. По високите им части ще духа бурен и ураганен южен вятър. Ще има превалявания и гръмотевици. Валежите в Рилородопската област ще са значителни, на места надхвърлящи 40-60 л/кв.м. Дневна температура на 1200 м.н.в до около 15-17°, на 2000 около 10°. След пладне в западната част от страната ще започнат да се понижават.

Източник dnevnik.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.