Пропускане към основното съдържание

Агенцията по храните затвори месокомбинат заради открити тонове развалено месо

Агенцията по храните затвори месокомбинат заради открити тонове развалено месо
Тонове развалено месо станаха причина за затварянето на един от най-големите месокомбинати у нас, съобщи Би Ти Ви. Общо 4.2 тона негодна суровина е открита в предприятието в Силистра, като сред тях има и 20 килограма месо, чиито срок на годност е изтекъл през 2009 година.


От кадрите на телевизията става ясно, че месокомбинатът е "Меком". В момента контролните органи проверяват дали под някаква форма, например в преработени продукти, месото не е стигнало до крайните потребители. От ръководството на предприятието увериха, че то не е било влагано в производството.

"Това е сборно месо - агнешко, телешко, свинско. Въпросът е, че няма никакви документи и срокът му на годност е изтекъл от 2009 година, което е недопустимо за такова предприятие. Това е едно от най-големите предприятия в България. И не можем да се излагаме пред света, както и нашите потребители да са потърпевши", каза шефът на Агенцията по храните Йордан Войнов. Месокомбинатът в Силистра е раздиран от сериозни скандали вече година, заради криза в управлението. Новите шефове твърдят, че производство почти няма. Не знаели и за тоновете развалени меса.

В момента в предприятието тече пълна ревизия. А шефът на Агенцията по храните увери, че ще последват дисциплинарни наказания, очакват се и уволнения.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.