Пропускане към основното съдържание

Борисов подкрепи данъка върху лихвите по депозитите

Министър председателят застана твърдо зад идеята, като уточни, че от налога върху лихвите от депозитите ще пострадат хората, които имат много пари в банка.
Една от големите въпросителни – дали премиерът Бойко Борисов ще подкрепи предложението за въвеждане на данък върху лихвите по депозитите получи днес своя отговор в Шумен днес. Министър председателят застана твърдо зад идеята, като уточни, че от налога върху лихвите от депозитите ще пострадат хората, които имат много пари в банка.

"Разчетите са за приход от 130-140 млн. лв. от данъка върху лихвите, за да можем да вдигнем с толкова с колкото казахме пенисите, каза Борисов, цитиран от агенция "Фокус". Той припомни, че в цяла Европа има такъв данък.

Борисов е категоричен, че при плосък данък от 10%, който е въведен в години на икономически растеж, е много трудно да се прави социална държава. По думите му - след като фирмите си приспаднат разходите, остават около 7 % за облагане. Борисов заяви, че в същото време всички хора искат да им се вдигат доходите, а всъщност те могат да се вдигнат само от тези 7 %.

Заедно с министъра на културата Вежди Рашидов и строителния министър Лиляна Павлова днес премиерът беше на обиколка в Североизточна България, като откри ремонтирана зала във филхармонията" в Русе и реновираната лекоатлетическа писта на градския стадион. Министър-председателят посети реставрираната крепост "Сексагинта Приста" и инспектира работата по три пътни отсечки в района.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.