Пропускане към основното съдържание

ГЕРБ обслужва лобисти, горещят се БСП

ГЕРБ обслужва лобисти, горещят се БСП
ГЕРБ обслужва лобистки кръгове около Бойко Борисов - собственика на "Витоша ски" Цеко Минев и собственичката на Пампорово Цветелина Бориславова, пише вестник ”Дума”, позовавайки се на депутата от БСП Димчо Михалевски.



Протестът на еколозите, които вчера се събраха и блокираха движението около Орлов мост е водеща тема и вестник ”Сега”.

Разрастващите се протести срещу промените в закона за горите и блокадите на Орлов мост в столицата накараха управляващите да смекчат твърдата си позиция и дори да обещаят невъзможни неща в опит да свалят напрежението. Премиерът Бойко Борисов ще забави обнародването на закона в "Държавен вестник", съобщава на първа страница всекидневникът.

"Орлов мост - кръстопътят на протеста" е заглавието над коментара по темата в "Сега". Авторът Иво Христов посочва: Метафорично място за среща на двете Българии. На изхода от подлеза се събира множеството защитници на горите. До тях са кибиците в откритата бирария, които са дошли с надеждата да зяпат Евро 2012 на огромната видеостена. Двете Българии не си пречат, нито се забелязват.

Друга основна тема на прегледа на печата е ветото, което наложи президентът Росен Плевнелиев върху промените в Закона за съдебната власт.

Очевидно, президентът Росен Плевнелиев наложи вето на текст от Закона за съдебната власт /ЗСВ/, пише "Труд". Неочаквано - "мораториумът" на държавния глава се отнася само за т. нар. "кариерен бонус на магистратите от ВСС", въведен от ГЕРБ. Той предвижда, че след изтичането на мандатите им членовете на ВСС и инспекторите от Инспектората към ВСС ще бъдат служебно назначавани на позиции, по-високи от тази, която са заемали преди избирането им, пише още всекидневникът.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.