Пропускане към основното съдържание

Задържаха професор с 500 лв. подкуп

Задържаха професор с 500 лв. подкуп
Професор от Великотърновския университет ”СВ. СВ. Кирил и Методий” е бил задържан с подкуп.



66-годишният мъж е бил задържан вчера в сградата на факултета по изобразително изкуство към Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий” малко след като получил на подкуп.

Сумата от 500 лв. му била предоставена от студент, във връзка с предстояща защита на дипломна работа.

Първоначално професорът поискал от дипломанта 6000 лв., след като младежът обяснил, че няма толкова пари, преподавателят смъкнал тарифата.

Полицаите намерили парите при извършен личен обиск на преподавателя, в чанта за документи, която той носел.

Той е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по документиране на цялостната му престъпна дейност продължава.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.