Пропускане към основното съдържание

Който и да спечели изборите, няма да е победител


Преглед на печата на 9 април 2013 година

Който и да спечели изборите, няма да е победител
Който и да спечели изборите, няма да е победител, анализира в интервю за "Преса" социологът Михаил Мирчев. "Прогнозирам, че първата сила няма да има повече от 23 процента от всички избиратели, или около 30 на сто от действителните гласове. Без груби и масови фалшификации на изборни протоколи и бюлетини повече от това не е възможно.
Става дума за около 75 депутати в 42-рото НС плюс 8-10 депутати след преразпределението от гласувалите за партии под 4 процентната бариера. Е, това победа ли би било", пита Мирчев и припомня: "Спомнете си за "недостатъчния" процент на БСП през 2005 г. и за "огромния" процент на управляващата ГЕРБ през 2009 г." В отговор на въпрос социологът пояснява още: "Избирателното циганско тяло вероятно е над 700 000. От тях 300-400 хиляди гласа очакват да бъдат купени или подкарани насила да гласуват за някого. Така ги научиха политиците."

"24 часа" изчислява как ще изглежда 42-ият парламент според социологическите прогнози. Средноаритметичните резултати показват, че ГЕРБ има най-голяма преднина, следвана от БСП, ДПС, "Атака" и "България на гражданите". Местата в парламента се подреждат съответно - 100, 78, 26, 20 и 16.

Милото напира да става депутат, пише под глава "Телеграф". Това е признава актьорът Калин Сърменов. Той става водач в две листи на партията "Друга България" на Божидар Тамалевски, а неговите избирателни райони са София и Благоевград. Милото ще се сблъска в изборна битка с лидери като Цветан Цветанов, Яне Янев и Емил Костадинов.

Според статия в "Преса" водачът на листата в Монтана Искра Фидосова е взела 150 000 лв. заем от "Титан-АС". Парите са преведени по банков път на 15 декември 2012 г.

Между 40-50 хиляди българи ще плащат по-високи данъци върху доходите си, ако БСП дойде на власт след изборите, допълва по темата за предстоящия вот "Труд". Толкова са хората у нас, който вземат над 4500 лева на месец, пресмята изданието. Данъкът е напълно логичен, смята бизнесменът Петър Кънчв. В интервю за "Труд" той заявява: "Ние сме първи в Европа не само по беднотия, но и с най-голяма пропаст между бедни и богати. Практически средната класа у нас, благодарение на усилията на вицепремиера Симеон Дянков в предишния кабинет, бе изтрита като с хербицид от лицето на земята. Той наруши баланса между фискална стабилност и растеж. А с нашето решение практически се намалява данъкът за най-уязвимите - заради необлагаемия минимум при минималната работна заплата. Според Пламен Орешарски почти 1 млн. души у нас са с такава заплата. Това означава, че около 350 млн. лв. годишно ще останат у хората с най-ниски доходи и тези пари ще отидат за потреблението."

328 000 лв. ще брои парламентът за камери, хартия и други канцеларски материали. Това става ясно от обществена поръчка, обявена от Народното събрание, посочва "Телеграф".

Нов опасен скайп вирус поваля по 10 000 компютъра в час, алармира на първа страница "Монитор". Над 170 000 потребители на приложението за комуникация вече са били засегнати по целия свят, предупреди експертът Дмитри Безтужев от централната лаборатория "Касперски" в Москва. Най-много са потърпевшите в Русия и Украйна, но атаки са правени и към абонатите на програмата в България, Италия, Китай и Тайван.

Скромен екип от едва 10 служители на Сметната палата ще е отговорен за проверката на имуществото на 12 000 души - полицаи, посланици, мениджъри на комунални дружества, шефове и работодателски организации и синдикати, подчертава на първа страница "Труд". До ситуацията един човек да проверява състоянието на 1200 души се стигна, след като влязоха в сила промените в Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни, обществени или други други длъжности в публичния и частния сектор. Те бяха приети "на пожар" в края на мандата на последния парламент.

Според челото на "Преса" германска компания е готова да инвестира 40 млн. евро в нов национален стадион в София. Фирма AMG предлага да управлява съоръжението за 20 г. Проектът предвижда капацитетът на стадиона да е за 30 000 места. Ангажиментът от стана на държавата е да даде терен в близост до "Арена Армеец". Най-вероятно с инфраструктурата ще се заеме Столичната община.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.