Пропускане към основното съдържание

Бюджет 2013 е възможно най-добрият, сигурен е Борисов

Бюджетът за следващата година е възможно най-добрият, обяви премиерът Бойко Борисов при посещението си в Бургас.
Бюджетът за следващата година е възможно най-добрият, обяви премиерът Бойко Борисов при посещението си в Бургас.


Сред приоритетите на държавата са културата, образованието, повече пари в спорта, в инфраструктурата, отчете премиерът, който посети ремонтираната сграда на Националното училище за музикални и сценични изкуства "Проф. Панчо Владигеров".

"Правим училище, което бе занемарено. Над 1 млн. лв. сме дали за енергийна ефективност, с 60% по-малко ще са сметките за парно след ремонта”, обяви пред журналисти Борисов.

Премиерът не пропусна да коментира и изказването на финансовия министър Симеон Дянков за евентуалното премахване на плоския данък.

"Плоският данък неслучайно го въведоха социалистите, защото е несоциален", заяви Борисов.

По думите му е можело този налог наистина да бъде въведен, но само ако нямаше икономическа криза.

Плоският данък на този етап едва ли ще отпадне, поради простата причина, че данъчната стабилност е много важна за бизнеса и инвеститорите, отчете Борисов.

Премиерът коментира и протестът на военните и желанието им за по-високи заплати и запазване на привилегиите.

"По времето на комунизма репресивният апарат на държавата ползваше много привилегии. Приоритети при нас са образованието, здравеопазването, културата, археологията, да възстановим спортните бази.

В най-голямата криза платихме най-голямата техника, за какво могат да са недоволни", запита в заключение Борисов.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.