Пропускане към основното съдържание

ДСБ с ултиматум към СДС за вота в София

ДСБ поставиха ултиматум на СДС – до края на деня да подкрепят споразумението за общ кандидат на местните избори в столицата, в противен случай ДСБ ще внесе самостоятелно документи в Общинската избирателна комисия.

След предварителния вот за общи кандидати на Синята коалиция през юни за президент и за кмет на София бяха издигнати съответно Румен Христов (СДС) и Прошко Прошков (ДСБ).
Двете партии обаче не могат да постигнат споразумение за листата за общински съветници в столицата. Предложението на ДСБ е за съотношение 12 към 8 в тяхна полза.

СДС все още може да уважи предварителния вот на столичните ни избиратели и да реши да регистрира с нас кандидат за кмет на Синята коалиция, се посочва в изявление на ДСБ.

„Утре изтича крайният срок за регистрация и рискуваме да не участваме в изборите. Затова и софийското ръководство на ДСБ дава мандат за регистриране на партията за изборите в София“, заяви зам.-председателят на тъмно сините Веселин Методиев пред журналисти.
Хората на Иван Костов възразиха остро срещу сключеното преди дни споразумение между СДС и ОДС (ССД на Стефан Софиянски, БДС „Радикали“ на Евгений Бакърджиев, Демократическа партия на Александър Праматарски и Движение „Гергьовден“ на Любен Дилов-син).

„Виждаме, че Синята коалиция се подменя с друга. Без съгласието на ДСБ СДС сключиха компрометирано политическо споразумение с партии, които са срещу нашия кандидат за кмет на София“, се посочва в изявлението.

Веселин Методиев съобщи, че партията е информирала СДС за позицията си.

„Убедени сме и искаме да има Синя коалиция“, каза и председателят на софийската организация на ДСБ Атанас Атанасов.
От партията призовават СДС да подкрепи Прошко Прошков, дори хората на Мартин Димитров да решат да регистрират своя самостоятелна листа за общински съветници.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.