Пропускане към основното съдържание

Елица и Стунджи отново на "Евровизия" с "Кисмет"

Песента получи най-много от гласовете на зрителите и журито

Елица и Стунджи отново на  "Евровизия" с "Кисмет"
Песента "Кисмет" спечели българската "Евровизия 2013". С нея Елица Тодорова и Стоян Янкулов ще представят страната ни на финала на песенния конкурс "Евровизия" в Малмьо, Швеция.


"Кисмет" получи събра най-много точки от гласовете на зрителите и специално жури и така се нареди на първо място. Тя беше избрана измежду общо три песни на изпълнителите, като останалите две бяха "Дзупай, либе босо" - с бийтбоксера Скилър и Цветелин Грудански-Джами, и "Само шампиони".

Фаворитът на журито, в състав Мария Ганева, Нели Рангелова, Ясен Козев, Николай Янчовичин, Георги Андреев, беше "Само шампиони". Янка Рупкина и нейният внук Георги Василев-Бимбо поздравиха Елица и Стунджи, докато течеше гласуването, с атрактивната песен "Гласът на България", съчетаваща фолклор и модерно звучене.

Победителката на "Евровизия" за България за 2011 г. Поли Генова също се включи с нейната песен "На инат". Участниците в "Евровизия 2013" от Швейцария - групата "Heilsarmee", бяха специални гости на българския финал за най-популярния песенен конкурс на Стария континент.

В специален видеопоздрав участниците от Гърция - Коза Мостра и Агатонас Яковидис с песента "Alcohol is Free", пожелаха успех на Елица и Стоян, за които това е второ участие в "Евровизия" - през 2007 г. те спечелиха пето място.

Двата полуфинала и големият финал на "Евровизия" ще бъдат на 14, 16 и 18 май 2013 г., а България ще се състезава във втория полуфинал.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.