Пропускане към основното съдържание

Барак Обама подписа закона за "фискалната пропаст"

Барак Обама подписа закона за "фискалната пропаст"
Барак Обама подписа закона за "фискалната пропаст", предаде Асошиейтед прес. Президентът на САЩ, който е на почивка на Хаваите, подписа закона за избягване на т.нар. фискална пропаст, която заплашваше да върне страната в рецесия.


Камарата на представителите одобри мярката с 257 срещу 167 гласа късно вечерта във вторник, почти 24 часа след като Сенатът я прие с 89 срещу 8 гласа.

Двете най-големи рейтингови агенции в САЩ - Муудис и Стандард енд Пуурс - подканиха Конгреса да продължи отвъд границите на постигнатото споразумение за избягване на т. нар. фискална пропаст и да предложи план за намаляване на дефицита във федералния бюджет.

Муудис разпространи изявление, в което се изтъква, че през следващите месеци Конгресът на САЩ трябва да предприеме допълнителни мерки за намаляване на дефицита във федералния бюджет, който на годишна основа през последните четири години надхвърля сумата от 1 трилион долара, пише БТА. Ако тази цел не бъде постигната, рейтингът на американските държавни ценни книжа, който в момента е "Ааа", ще бъде застрашен от понижаване.

В отделно изявление Стандард енд Пуурс предупреждава, че постигнатото споразумение не постига задължителната цел "правителствените финанси да бъдат поставени на по-устойчива основа".

През август 2011 г. рейтинговата агенция понижи оценката си за дългосрочния държавен дълг на САЩ от ААА на АА+. "Управлението и политиката на Вашингтон са станали по-нестабилни, по-малко ефективни и по-малко прогнозируеми", се казва в съобщението на Стандард енд Пуурс, посочва АП.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.