Пропускане към основното съдържание

Спряха крупна измама за милиони! Мозъкът на схемата - адвокат и счетоводителка

ДАНС и прокуратурата предотвратиха изтеглянето на банкови кредити за няколко милиона лева в Пловдив.
ДАНС и прокуратурата предотвратиха изтеглянето на банкови кредити за няколко милиона лева в Пловдив.

Шестима души са в ареста заради опит да получат кредити от банки за над 2 милиона лева с фалшиви документи.


Участниците са представяли неверни данни, че може да обезпечат кредитирането със субсидии по програми на Държавен фонд "Земеделие". Сред тях е и разследваната за измами счетоводителка Анна Парпарова и мозъкът на схемата адвокат Борислав Златанов.

От юни месец тази година агенти и прокурори разследват фамилия Парпарови и техните съучастници. В схемата са участвали още съпругът и дъщерята на счетоводителката. От домовете и канторите са иззети няколко чувала с документи.

В единия случай те се опитали да изтеглят кредит от банка, като излъгали, че очакват субсидия от Фонд „Земеделие”.

Сведенията, които са представени, са въвели в заблуждение служителите на банката за това каква дейност осъществява фирмата, в какви обеми и за това по какъв начин може да обезпечат кредита, заяви пред Dnes.bg говорителят на прокуратурата Галина Андреева.

Задържаните се опитали да изтеглят и кредит от 2 милиона лева, като лъжели, че имат фирми с големи обороти, защото банките взимат предвид точно такива данни. Измамата лъснала малко преди да вземат парите.

„Законът предвижда за тези престъпления от 1 до 8 години затвор, глоба до 10 хиляди лева и конфискация на имущество”, съобщи още прокурор Андреева.

Арестуваните са с прокурорско постановление за задържане от 72 часа. Окръжният съд в Пловдив ще реши дали да остави за постоянно в ареста шестимата задържани.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.