Пропускане към основното съдържание

Не съм убивал Мария, отношенията са ни служебни, оправда се Менашки

Не съм убивал Мария, отношенията са ни служебни, оправда се Менашки
Задържаният за убийството на 30-годишната Мария Златанова бивш полицай Михаил Менашки остава зад решетките. Бургаският окръжен съд не уважи искането на обвиняемия да бъде пуснат под домашен арест или освободен с парична гаранция.


”Не съм убивал Мария. Дори не я познавах добре. Във въпросната вечер бях на рожден ден на приятелката си”, заяви пред съдиите Менашки.

Той обясни, че никога не е имал връзка с убитата, познавал я бегло, тъй като тя била известна в Слънчев бряг. Според него е станало недоразумение и той е объркан със свой колега полицай, с когото красавицата преди време имала любовна авантюра.

По думите на 29-годишния Менашки отношенията му с убитата били чисто служебни. Мария често се обаждала направо на мобилните телефони на униформените от РПУ-Несебър, когато имало проблем в бар „Гларус”, където тя била управителка.

Той отрече да познава и 18-годишния Симеон Куминков, по чиито показания Михаил беше задържан от полицията.

Според съда доказателствата срещу обвиняемия обаче са категорични. Направената ДНК експертиза е доказала, че откритата по тениската му кръв е на убитата Мария и на младия й приятел. „Да не искате да ни убедите, че Симеон се е намушкал сам, намушкал е и Мария, а след това се е избърсал във вашата тениска?”, запита съдия Пламен Синков. На риторичния въпрос Менашки отговори с лаконичното „Варианти много”.

По време на процеса беше извадена още една любопитна подробност. Приятелката на експолицая, при която той уж бил на рожден ден, е посочила в показанията си, че с Михаил са били заедно часове преди убийството.

Според запознати Менашки отскоро бил сгоден за моделката Маргарита. Девойката обаче била много ревнива и постоянно му вдигала скандали заради Мария. Макар да не искала да се събират, убитата все пак се чувала понякога с обвиняемия. Заради това годеницата му на няколко пъти дори го заплашвала, че ще се самоубие, ако той не престане да се занимава с конкурентката й.

Ревнивката дори поискала от своя любим да набие 30-годишната управителка на бара. Маргарита признала пред полицаите, че често носела кухненски нож в себе си, в случай, че се наложи да се отбранява. Предстои да бъде доказано дали това е оръжието, с което е намушкана Мария.

Припомняме, че Михаил Менашки е обвинен в предумишлено убийство, за което го грози от 15 години до доживотен затвор без право на замяна.

На 2 септември вечерта Мария Златанова беше убита с нож, докато се качвала в колата приятеля си Симеон Куминков.

Автомобилът „Ауди Q7” е бил паркиран пред хотел „Гларус”, където жертвата е работела като управителка на бара. При нападението беше ранен в дясната ръка и 18-годишният Куминков.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.