Пропускане към основното съдържание

Ваканцията свърши, депутатите отново на работа

Народното събрание ще заседава днес за първи път след лятната ваканция. Първото заседание от новата сесия ще е извънредно и ще започне в 13 часа.
Народното събрание ще заседава днес за първи път след лятната ваканция. Първото заседание от новата сесия ще е извънредно и ще започне в 13 часа.


На него се очаква политическите сили да направят изявления за приоритетите си през новия политически сезон, който ще бъде последен за 41-вото Народно събрание.

След изявленията депутатите ще продължат с програмата си, приета още преди августовската почивка. В дневния ред е попълване на състава и ръководството на постоянната делегация в ПА на ОССЕ и изслушване на доклад за дейността на омбудсмана за 2011 г.

Депутатите ще разгледат на първо четене промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина и в Закона за експортния контрол на продукти, свързани с отбраната, и на изделия и технологии с двойна употреба, както и законопроект за българите и българските общности извън Република България.

В програмата е и второ четене на промени в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, както и изменение на парламентарния правилник.

По всяка вероятност пък до края на септември в пленарната зала ще минат и промените в Изборния кодекс и закона за партиите. По традиция около правилата за провеждане на изборите, който трябва да са следващото лято, се завихрлят сериозни скандали.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.