Пропускане към основното съдържание

Премиерът обеща още 150 млн. лв. за здраве

Правителството полага изключителни усилия в тежката икономическа и финансова ситуация, за да осигури средства за закупуване на нова апаратура, за модернизиране на болници и цялостното подобряване на здравните услуги в България
Правителството полага изключителни усилия в тежката икономическа и финансова ситуация, за да осигури средства за закупуване на нова апаратура, за модернизиране на болници и цялостното подобряване на здравните услуги в България. За 2013 година предвиждаме с около 150-160 млн. лв. повече в бюджета за здравеопазване.


Това заяви премиерът Бойко Борисов след като заедно с министъра на здравеопазването Десислава Атанасова присъстваха на "9та годишна среща на Евро-Азиатския мост" в град Правец. Конгресът се провежда под патронажа на министър-председателя, в периода 28 - 30 септември.

По думите на г-н Борисов качественото лечение не може да се осъществи без най-новите достижения в областта на кардиохирургията и без прилагането на най-добрите терапевтични практики и научни постижения. „За първи път България е домакин на събитие от подобен ранг. Фактът , че тук има над 200 участника от 20 държави показва значимостта на тази среща, а провеждането й в нашата страна доказва признанието за професионализма на българските кардиохирурзи, а по този начин се развива и нашата икономика”, категоричен е министър-председателят.

„Целим подобряване и разширяване на превенцията на сърдечно – съдовите заболявания и тяхната диагностика, защото това е не само медицински, но и социален проблем у нас, тъй като те зачестяват през последните години.”, допълни още той.

Според него форумът ще допринесе не само за развитието на специалността кардиохирургия, но и за обмен на информация, която ще доведе до по-качествено лечение на българските пациенти

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.