Пропускане към основното съдържание

Еврозоната - на косъм от рецесията

Еврозоната се разминава на косъм от рецесията.
Еврозоната се разминава на косъм от рецесията. Това сочат данните на Евростат за второто тримесечие на тази година.


Икономиката на 17-те се е свила с две десети от процента, съобщи БНТ. Точно с толкова е намалял и брутният вътрешен продукт на Европейския съюз.

Двете най-големи икономики с труд се задържат на повръхността. Франция е в стагнация от май до юни Франция. За същия период Германия показва ръст от 0.3 процента.

Страната ни също отчита ръст от половин процент на годишна основа и 0.2 процента ръст спрямо първото тримесечие.

Швеция и Латвия показват най-добри резултати за тези месеци. Отрицателен прираст бележат страни като Гърция, Италия, Португалия, Финландия, Великобритания и Кипър.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.