Пропускане към основното съдържание

Цените на бензина стават непосилни, ако започне конфликт в Иран

Цените на бензина стават непосилни, ако започне конфликт в Иран
"Опасявам се, че горивата ще достигнат цени, които са непосилни за гражданите, ако ситуацията в Иран ескалира”, заяви в интервю за "24 часа" министърът на транспорта Ивайло Московски.



Той уточнява, че ако това се случи, означава да се "пипа" акцизът.

Това обаче ние не можем да направим. Трябва разрешение от Брюксел, уточнява транспортния министър. Московски призна, че по повод досегашния скок на дизела и бензина, той няма друг коментар, освен че това ще доведе до поскъпване на транспорта и увеличение на всички цени.

По думите на министъра обаче държавата няма преки механизми, които да включи, за да успокои цената.

"Всекидневно с министъра на икономиката Делян Добрев получаваме справка за цените на горивата в цяла Европа и смея да твърдя, че ние сме на последно място, в някои дни на предпоследно или на трето-четвърто”, уточнява Московски и признава:

"Това обаче не може да успокои хората, които си правят равносметка на база доходи, които пък са най-ниските в Европа".

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.